Recept: Nyári madártej szelet

Hozzávalók

 

 

 

 

Tészta

  • A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral
  • hozzáadjuk a vanília cukrot
  • a tojás fehérjét kemény habbá verjük
  • A lisztbe a sütőport felfuttatjuk
  • A cukros tojássárgájára felváltva tesszük és keverjük el a tojásfehérje habot és a lisztet
  • Az így kapott masszát előmelegített sütőben készre sütjük

                                 

Krém

  • A 2 csomag pudingot 200ml tejjel, ízlés szerinti cukorral sűrűre főzzük
  • A tejszínhabkrémet a fixálóval keményre verjük
  • Kihűlés után hozzákeverjük a keményre vert tejszínhabkrémet
  • A tésztát kettőbe vágjuk és megtöltjük a krémmel

 

Tetejére csokimázat/csokireszeléket teszünk.