Recept: Kavart tészta

Ízletes és gluténmentes kavart piskóta, gyereknek, felnőttnek egyaránt :)

Hozzávalók

 

 

Elkészítés

  • Az egész tojást elkavarjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral
  • 1 citrom levével és annak reszelt héjával felfuttatott sütőport hozzáadjuk
  • Majd adagolva beleöntjük a 2dl olajat és 2dl vizet
  • A lisztet kanalanként adjuk hozzá és addig keverjük, amíg csomómentes, egyenletes tésztát kapunk belőle
  • Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük
  • A tészta ¼ részét meghagyjuk és 2 kanál kakaóporral összekeverjük. A tepsiben lévő tésztára öntjük
  • A tetejére mazsolát, vágott mandulát, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt is tehetünk
  • Előmelegített sütőben 170fokon megsütjük 20-25 perc alatt

Címkék:

piskóta