Recept: Gluténmentes Kelt Almás Pite

Recept: Gluténmentes Kelt Almás Pite

Hozzávalók:

  • 400g Glutenix csicseris kenyérpor,
  • 100g rizsliszt, 
  • 120 g margarin,
  • 40 g cukor, 
  • 4 tojás,
  • csipet só,
  • 20 g élesztő.

Elkészítés:
Az élesztőt 1 ek. langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.

Töltelék:
kb. 150 g savanykás almát lereszelünk, annyi
cukrot adunk hozzá, hogy kellemes édeskés legyen.
Fahéjat ízlés szerint. A tészta összegyúrása alatt hagyjuk
állni, majd a levét nyomkodjuk ki, hogy ne áztassa el a
tésztát.
A hozzávalókat összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, ezekből
egy-egy lapot nyújtunk (az alsó lehet vastagabb, kb. a
duplájára fog megkelni). Sütőpapírral bélelt vagy
kizsírozott-lisztezett tepsibe tesszük az első lapot, majd zsemlemorzsával megszórom, hogy ne
áztassa el a tésztát az alma, ráteszem a reszelt almát. Végül a tetejére lapot, amit villával
helyenként megszurkálunk. Langyos helyen kb. 1 órát kelesztjük, majd előmelegített 170 fokos
sütőben megsütjük kb. 35 percig, míg szép színe lesz.

szerző: Rácz Andrea