PickPackPont egységesen 1190Ft, Ingyenes személyes bolti átvétel!
Hozzávalók (20 cm-es kerek formához):
Elkészítés:
Az élesztőt egy csipet cukorral, 50 ml langyos tejben felfuttatom.
A lisztben elkeverem a cukrot, vaníliás cukrot és a sót, majd hozzáadom a tojás sárgáját és a felfutott élesztőt. Robotgép dagasztóspiráljával először a legalacsonyabb fokozaton kezdem keverni, közben apránként hozzáadom a maradék (120 ml) tejet, majd a legerősebb fokozatra kapcsolva az olvasztott margarint is. Kb. 5 percig keverem, majd vizes kanállal galuskákat szaggatok belőle, amiket először olvasztott margarinba, majd cukros dióba forgatok és a margarinnal kikent-rizslisztezett formába egymás mellé helyezek. A tésztát kb. 30 percig kelni hagyom (duplájára), majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróbával lehet ellenőrizni.)
Amíg az aranygaluska hűl, elkészítem a vaníliamártást.
Melegen vagy langyosan tálalom.
Szerző: Keszi Ágnes