Farsang közeledtével, íme egy gyorsan elkészülő ízletes csörögerecept.
Hozzávalók:
- 25 dkg Barbara liszt kenyér-kelt tésztához
- 4 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 4 ek. tej
- 2 dkg élesztő
- 8 dl tejföl
- só
Elkészítés:
Az élesztő a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztkeveréket a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot és a sót.
Az így kapott tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk.
Derelyemetszővel vagy pizzavágóval rombusz alakokat vágunk a tésztából és a közepét bemetszve áthúzzuk rajta a két sarkot.
Bő, forró olajban barnára sütjük, porcukorral , lekvárral tálaljuk