Recept: Csöröge fánk farsangra

Farsang közeledtével, íme egy gyorsan elkészülő ízletes csörögerecept.

Recept: Csöröge fánk farsangra

Hozzávalók:

- 25 dkg Barbara liszt kenyér-kelt tésztához

- 4 tojás sárgája

- 5 dkg margarin

- 5 dkg cukor

- 4 ek. tej

- 2 dkg élesztő

- 8 dl tejföl

- só

 

Elkészítés:

Az élesztő a langyos-cukros tejben felfuttatjuk.

A lisztkeveréket a margarinnal eldolgozzuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, tejfölt, cukrot és a sót.

Az így kapott tésztát jól kidolgozzuk és vékonyra nyújtjuk.

Derelyemetszővel vagy pizzavágóval rombusz alakokat vágunk a tésztából és a közepét bemetszve áthúzzuk rajta a két sarkot.

Bő, forró olajban barnára sütjük, porcukorral , lekvárral tálaljuk