Recept: Kókuszos ropogós keksz - gluténmentes és laktózmentes

Édes, ropogós rágcsálnivaló egy finom kávé vagy tea mellé

Recept: Kókuszos ropogós keksz - gluténmentes és laktózmentes

Hozzávalók:

Tetejére: Apróra vágott mandula vagy szezám 

Elkészítés:

Öblítsük  le a quinoa-t, majd 1 csészényi vízben körülbelül 10 percig főzzük ( amíg az összes vízet elforraljuk ) .Hagyjuk kihűlni. Addig a banánt keverjük össze a megolvasztott kókuszzsírral, majd adjuk hozzá a quinoa-t.

Verjük fel a tojásfehérjét a xilittel és keverjük finoman a banános keverékbe . Tegyünk kb 12 nagy "pogácsányit" egy sütőpapírral bélelt tepsire  , és nyomkodjuk meg, hogy nagy kerek kekszformát kapjunk ( körülbelül 0,5 cm)

Hintsük meg mandulával vagy szezámmaggal.

180 fokos sütőben süssük körülbelül 25 percig. Aztán vegyük alacsonyabb hőmérsékletre a sütőt (kb 100 fok)  és körülbelül 60 percig süssük így a kekszeket. Így válnak ropogóssá . Rácson hagyjuk kiszáradni a kész kekszeket, majd sütis dobozban tárolhatjuk.