Recept: Kifordított alma torta

Ez a torta recept egészen Franciaországból jön és valójában egy szórakozott fogadós kisasszony hirtelen ötlete. Ijedtségében kreálta, de a mai napig készítik és szeretik. Prábáljátok ki Ti is! Csak ne annyira sietősen mint Stéphanie Tatin :)

A torta történetét itt olvashatjátok!

 

Recept: Kifordított alma torta

Hozzávalók:

- 4 db M-es tojás

- 5 evőkanál porcukor

- fél csomag sütőpor

- margarin 10-15 dkg

 A porcukor a tésztába használjuk!

 

  • egy lábasba margarin kockákat vágunk, majd megszórjuk cukorral, amit a sütőben folyékonyra olvasztunk (karamellizálunk).
  • 6-8 közepes méretű almát meghámozunk, kiszedjük a magházat úgy, hogy az alját nem lyukasztjuk ki és a közepét megtöltjük ízlésünknek megfelelő lekvárral, dzsemmel.
  • Beletesszük az almákat a lábasba, együtt puhítjuk, amikor megpuhult hozzáadjuk a tésztát

A tészta

  • 4 M-es tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral, fél sütőporral, citromhéjjal összekeverjük
  • a tojásfehérjét felverjük, és hozzáadjuk a lisztet (Lehet Schar mix c, dolci, rizsliszt, süteményliszt)
  • a tojássárgájához folyamatosan adagoljuk (egy-egy kanállal) a tojásfehérjét illetve a lisztet
  • Összekeverjük és ha puha az alma ráöntjük a tésztát és vissza tesszük a sütőbe 180Celsius fokon 20-25 percre.
  • Mikor elkészült a lábasból a tárnyérra kifordítjuk

 

 

Címkék:

alma