Ez a torta recept egészen Franciaországból jön és valójában egy szórakozott fogadós kisasszony hirtelen ötlete. Ijedtségében kreálta, de a mai napig készítik és szeretik. Prábáljátok ki Ti is! Csak ne annyira sietősen mint Stéphanie Tatin :)
A torta történetét itt olvashatjátok!
Hozzávalók:
- 4 db M-es tojás
- 5 evőkanál porcukor
- fél csomag sütőpor
- margarin 10-15 dkg
A porcukor a tésztába használjuk!
- egy lábasba margarin kockákat vágunk, majd megszórjuk cukorral, amit a sütőben folyékonyra olvasztunk (karamellizálunk).
- 6-8 közepes méretű almát meghámozunk, kiszedjük a magházat úgy, hogy az alját nem lyukasztjuk ki és a közepét megtöltjük ízlésünknek megfelelő lekvárral, dzsemmel.
- Beletesszük az almákat a lábasba, együtt puhítjuk, amikor megpuhult hozzáadjuk a tésztát
A tészta
- 4 M-es tojás sárgáját 5 evőkanál cukorral, fél sütőporral, citromhéjjal összekeverjük
- a tojásfehérjét felverjük, és hozzáadjuk a lisztet (Lehet Schar mix c, dolci, rizsliszt, süteményliszt)
- a tojássárgájához folyamatosan adagoljuk (egy-egy kanállal) a tojásfehérjét illetve a lisztet
- Összekeverjük és ha puha az alma ráöntjük a tésztát és vissza tesszük a sütőbe 180Celsius fokon 20-25 percre.
- Mikor elkészült a lábasból a tárnyérra kifordítjuk