Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Egy nem túl bonyolult húsvéti édesség, ami még a nem gluténérzékenyeknek is remek választás! Élvezzük együtt az ünnepet! :)
Hozzávalók
- 9 tojás
- 25 dkg porcukor
- 1 dl olaj
- 5 dkg kakaópor
- 18 dkg süteményliszt (Schar Farina, Nutri free mix per dolci)
- 1 zacskó sütőpor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 0,5 l tej
- 3 tojás sárgája
- 2 vaníliás cukor
- 10 dkg rizsdara
Díszítéshez: csokimáz és csokidara
Elkészítjük a piskótát. 9 tojás sárgáját 25dkg porcukorral habosra keverünk majd hozzáadunk 1 dl olajat és 5 dkg kakaóport. 9 tojás fehérjéből kemény habot verünk.
A 18 dkg lisztet a sütőporral összekeverjük. A habos tojássárgáját a masszához óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot és a lisztet változtatva és óvatosan. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.
Elkészítjük a krémet: 25 dkg vajat habosra kikavarunk 25 dkg porcukorral. majd gőz fölött megfőzünk fél liter tejben 3 tojássárgáját, 2 csomag vaníliás cukrot és 5 kanál rizsdarát. Sima kását kell kapnunk. Ha ez kihűlt, a vajas masszával habosra keverjük. Ez kerül a tésztára, majd erre a csokoládémáz és a csokidara. Egy kevés félretett krémből rózsákat nyomhatunk a tetejére és egy színes cukortojással, csokitojással díszíthetjük. Hűtve tálaljuk.