Recept: Húsvéti kocka

Egy nem túl bonyolult húsvéti édesség, ami még a nem gluténérzékenyeknek is remek választás! Élvezzük együtt az ünnepet! :)

Recept: Húsvéti kocka

Hozzávalók

- 9 tojás

- 25 dkg porcukor

- 1 dl olaj

- 5 dkg kakaópor

- 18 dkg süteményliszt (Schar Farina, Nutri free mix per dolci)

 

- 1 zacskó sütőpor

- 25 dkg vaj

- 25 dkg porcukor

- 0,5 l tej

- 3 tojás sárgája

- 2 vaníliás cukor

- 10 dkg rizsdara

 

Díszítéshez: csokimáz és csokidara

 

Elkészítjük a piskótát. 9 tojás sárgáját 25dkg porcukorral habosra keverünk majd hozzáadunk 1 dl olajat és 5 dkg kakaóport. 9 tojás fehérjéből kemény habot verünk.

 A 18 dkg lisztet a sütőporral összekeverjük. A habos tojássárgáját a masszához óvatosan hozzáadjuk a fehérjehabot és a lisztet változtatva és óvatosan. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük.

Elkészítjük a krémet: 25 dkg vajat habosra kikavarunk 25 dkg porcukorral. majd gőz fölött megfőzünk fél liter tejben 3 tojássárgáját, 2 csomag vaníliás cukrot és 5 kanál rizsdarát. Sima kását kell kapnunk. Ha ez kihűlt, a vajas masszával habosra keverjük. Ez kerül a tésztára, majd erre a csokoládémáz és a csokidara. Egy kevés félretett krémből rózsákat nyomhatunk a tetejére és egy színes cukortojással, csokitojással díszíthetjük. Hűtve tálaljuk.