Recept: Gluténmentes tojásos nokedli

Megunhatatlan és gyors tavaszi-nyári étel, természetesen friss salátával az igazi.

Hozzávalók 4 fő részére:

500g barna rizsliszt
6 db tojás
2 teáskanál útifűmaghéj
víz

Saláta:
2 fejes saláta, ecet, víz cukor,só

Elkészítés:

A barna rizslisztet az útifű maghéjat és a sót keverjük el egy tálban.
Adjunk hozzá annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Kicsit hagyjuk pihenni (kb 10perc).
Majd bő, forrásban lévő vízbe szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval.
kb. 15-20 perc fűzés után leszűrhető.
Egy edénybe tegyünk egy kis olajat vagy kókuszzsírt, forrósítsuk fel és a felvert tojásokat öntsük bele.
Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a nokedlit.
Mikor a tojás megszilárdul, (darabos lesz) kész is a tojásos nokedli.
Tálaljuk frisssalátával.

Saláta:
A salátát mossuk meg és szedjük leveleire.
Kb 1,5 liter vízbe keverjünk el ecetet, cukrot és sót ízlés szerint.
Tegyünk bele a salátát.