Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A Quiche egy ínycsiklandozó francia étel. A puha tésztaalapot nagyon sokféle feltéttel gazdagíthatjuk kedvünk szerint. Ideális hétköznap esti vacsorákhoz vagy akár reggelire is.
Hozzávalók
Tészta:
1 1/4 csésze rizsliszt
1 teáskanál xantángumi
1/2 teáskanál só
6 evőkanál hideg vaj
1 tojás sárgája
1 evőkanál almaecet
5-6 evőkanál hideg víz
Töltelék:
4 tojás
1,5 dl rizstejszín
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1 csésze fagyasztott ( felengedett ) félbe vágott kelbimbó
1 csésze felaprított gluténmentes cheddar sajt
3/4 csésze feldarabolt gluténmentes főtt sonka
1/2 csésze apróra vágott vöröshagyma
Elkészítés:
Tegyük a robotgépbe a lisztet, a xantángumit és a sót. Addjuk hozzá a vajat és "turmixoljuk össze".Akkor jó, ha a keverék úgy néz ki, mintha durva morzsák lennének benne.
A tojássárgáját,az almaecetet és az 5-6 evőkanál hideg vizet egy másik edényben verjük fel.
Adjuk a lisztes keverékhez fokozatosan a felvert tojásos elegyet, és "mixeljük" míg tészta állagot nem kapunk.
Amikor a tészta összeállt, formáljunk belőle lapított korongot.
A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb kilisztezett/vajazott piteformát.
A tésztának hagyjunk peremet, hogy a töltelék ne a formára süljön rá.
Elkészítjük a tölteléket:
A tojásokat a tejszínnel, a sóval, pirospaprikával és szerecsendióval közepes tálban habosra keverjük.
A tésztára szórjuk a hagymát, főtt sonkát, a kelbimbót és a sajtot. A tetejére öntjük a felvert tojásos tejszínt.
Forró, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad. (kb 200 fok alul/felül sütés)
Akkor van kész, ha megszilárdult a tojás. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél vastagabb, mert akkor nem fog átsülni.(kb 40perc)
Ha kész hagyjuk hűlni 10 percet tálalás előtt.