Recept: Gluténmentes mézes-fűszeres keksz

Ünnepi hangulatot idéző illatos, puha aprósütemény

Recept: Gluténmentes mézes-fűszeres keksz

Hozzávalók:

50 dkg Nutri free mix per dolci süteményliszt,
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
3 tojás,
4 ek porcukor,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg méz,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
1 kávéskanál őrölt gyömbér,
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
pici kardamon.
1 citrom reszelt héja.

Diszítéshez:
20 dkg porcukor,
1 tojás fehérje,
csipet só.

Elkészítés:
A mézet és a vajat megolvasztjuk. A lisztben elkeverjük a fűszereket, szódabikarbónát.
Hozzáadjuk a tojásokat és a vajas keveréket.
Az összegyúrt tésztát 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszünk.
Másnap lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk.
Adjunk hozzá még annyi süteménylisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Nyújtsuk ki kb bő fél cm vastagságúra, ne legyen túl vékony a tészta.
Különféle formékkal szaggasuk ki az így kapott tésztát.
Majd süssük 150-180 C fokon 7-8 percig.
A végeredmény finom puha, fűszeres sütemény lesz.

Diszítés: verjük fel a tojásfehérjét porcukorral,majd egy nylon zacskóba töltsük bele.A zacskó sarkát picit vágjuk ki és kezdődhet a díszítés.