Recept: Gluténmentes és cukormentes trópusi granola

A legtöbb piacon kapható müzli tele van cukorral , sziruppal vagy mézzel.Megéri, ha szánunk egy kis időt és saját magunk készítjük el ezt a hihetetlenül ízletes és finom müzlit , amellyel csak jól induhat minden reggel.

Recept: Gluténmentes és cukormentes trópusi granola

Hozzávalók:


Elkészítés:

A dúrvára vágott mandulát, diót  és a többi száraz összetevőket összekeverjük. Olvasszuk meg a kókuszszírt és adjuk hozzá a sót, fűszereket , eritritet és vaníliát .Keverjük össze a magvas keveékkel. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a keveréket és egyenletesen süssük 150 fokon kb 1 órán át.

Ha kész hagyjuk kihűlni és utána adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket.Tejjel,növényi tejjel vagy akár magában is fogyaszthatjuk.