Recept: Gluténmentes barna kenyérkék Schar Brot mix Dunkel barna lisztből

Schar új barna kenyérlisztjéből készült magvas kenyérkék nem csak reggelire.

Recept: Gluténmentes barna kenyérkék Schar Brot mix Dunkel barna lisztből

Hozzávalók:

450 g Schär Brot-mix dunkel liszt
50 g aprított lenmag
50 g napraforgómag
1 teáskanál útifűmaghéj
1 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál cukor
1 instant élesztő
0,5 ek 10% os ecet
1 evőkanál olaj
450 ml langyos víz

Elkészítés:
A lisztet, a lenmagot, a napraforgómagot,a Psyllium maghéjat, a sót, a cukrot és az élesztőt egy
tálban keverjük össze. A vízet, ecetet és az olajat szintén keverjük el egy másik kis tálkában, majd
öntsük a folyadékot a lisztkeverékre és hagyjuk állni 5 percig.
Gyúrjuk össze egy sima tésztává, könnyebb ha dagasztógépet használunk.

Ha sima hagyjuk 15 percig konyharuhával letakarva a tésztát.
Ezután osszuk nedves kézzel 12 egyenlő darabra (kerek vagy hosszúkás formájúakra).

Ha szükséges, meghinthetjük a kenyérkék tetejét szezámmaggal vagy bármilyen magvakkal.

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Helyezzük rá a kenyereket, majd langyos helyen ismét hagyjuk pihenni a tésztát még 10 percig.

Közben a sütőt 250 °ra (alsó / felső fűtés) melegítsük elő. A sütési idő kb 15-18 perc.
Sütés közben 1x spricceljük meg jól vízzel a kenyereket.
Ha kész hagyjuk a kenyereket kihűlni egy rácson.

Elkészítés: 30 perc.
Pihentetési idő: 30 perc.
A sütési idő: 20 perc