Recept: Gluténmentes almás palacsinta

A palacsintára bárhol-bármikor vevő szinte minden ember. Ezzel az egyszerű és gyors recepttel garantált sikert arathatunk.

Recept: Gluténmentes almás palacsinta

Hozzávalók:

- 250 g Schär Mix it lisztkeverék
- 250 ml szénsavas ásványvíz
- 250 ml rizstej vagy mandulaital
- 2 kisebb alma lereszelve
- 2 nagy vagy 3 kicsi tojás
- 2 és fél ek nádcukor
- 3 ek olaj
- csipet só

- 1 ek őrölt fahéj

A lisztet, cukrot, vizet és a sót egy tálba teszem, ráütöm a tojásokat és  csomómentesre kevertem robotgéppel, majd hozzáöntöm a tejet, végül pedig a hámozott és reszelt almát és az olajat.Jól elkeverem, majd egy bő fél órára a hűtőbe teszem pihentetni.

Közepes lángon olajjal kikent serpenyőben pár percig sütjük a palacsintákat.

Tölthetjük lekvárral, vagy adhatunk mellé csokiszószt, ill. vanília sodót.