Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Összetevők:
víz (42%/), zsírtalanított szójabab (42%), só (16%) A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő. Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik. Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez. Nem génmanipulált termék. Tápanyagtartalom (100 g-ban): Energiaérték: 466 kJ / 110 kcal Zsír: 0 g amelyből: - telített zsírsavak: - g Szénhidrát: 14, 9 g - amelyből cukor: 4, 5 g Rost: 0 g Fehérje: 12, 5 g Só: 16 g Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 301 kJ / 72 kcal
Zsír: 0 g
- amelyből telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 8 g
- amelyből cukor: 0,7 g
Fehérje: 9,7 g
Só: 15,5 g