Recept:Körtetorta mandulaszelettel és juharsziruppal - gluténmentes

Itt a körte szezon!Használjuk bátran ezt az ízletes gyümölcsöt ehhez a finom gluténmentes tortához.

Recept:Körtetorta mandulaszelettel és juharsziruppal - gluténmentes

Hozzávalók
3 evőkanál kókuszolaj
1 1/2 csésze mandula liszt
1/2 csésze gluténmentes zabpehely
1/4 csésze gluténmentes zabliszt
3 evőkanál barna rizsliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1 nagy tojás
3 nagy érett körte
5 evőkanál juharszirup
1/4 csésze nádcukor
1 evőkanál vanília aroma
1 csipet tengeri só
apróra vágott mandula


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 
A mandulalisztet, a zabpelyhet,a zablisztet, a rizslisztet és a sütőport dolgozzuk össze egy tálban, majdtegyük félre.

Verjük fel a tojást. Hámozzuk meg és vágjuk fel az egyik körtét, majd keverjük össze a kókusz olajjal, juharsziruppal, cukorral, vaníliával, és a sóval.Az így kapott keverékhez adjuk hozzá a felvert tojást, majd robotgéppel dolgozzuk össze. Öntsük össze a körtés keveréket és a lisztes keveréket, és ismét keverjük össze. Az így kapott tésztát tegyük egy sütőpappírral kibélelt tortaformába.
A másik két körtét is hámozzuk meg és vágjuk szép hosszúkás szeletekre.Helyezzük a tortaformában lévő tészta tetejére és szórjuk meg apróra vágott mandulával. Addig süssük a süteményt, míg a szélei mély aranybarna színt nem kapnak (illetve végezzünk tűpróbát) ez kb 50 perc. Miután kivettük a sütőből tegyük félre hűlni.

Tálaláskor öntsünk egy kis juharszirupot a szeletek tetejére.