Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 4-6 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Összetevők:
Hajdinaliszt, ivóvíz, batátaliszt.
Átlagos tápérték
100 g száraz-tésztában
energia:
1510 kJ /357 kcal
zsír:3,4 g
- amelyből telített zsírsavak:0,6 g
szénhidrát:65,3
- amelyből cukrok:5,3 g
rost:6,2 g
fehérje:13,2 g
só:0,05 g
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.