A sós univerzál mix széleskörűen felhasználható, kenyerek, pékáruk, pogácsák, pizzák és sós snackek készítéséhez is.
Rostban gazdag pizza recept:
Hozzávalók:
• 75 g + 5 g kate's low carb sós univerzális lisztkeverék
• 5 g frissen facsart citromlé
• 5 g napraforgó étolaj
• 1 db tojás
• 40 g langyos víz
Elkészítés:
Kelesztést nem igényel! A folyékony összetevőket kimérjük,összekeverjük, ehhez adagoljuk a 75g lisztkeveréket. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk (eleinte lágy tésztát kapunk), pihentetjük 10-15 percig. Ezután átgyúrjuk a tésztát kis liszttel (kb. 5g) és lisztezett kézzel formázunk belőle sütőpapíron egy kb. 18 cm-es pizzalapot. Megkenjük pizzaszósszal, ízlés szerinti feltétet teszünk rá. Sütés előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 15 perc.
Pizzás csiga esetén megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk sajttal és feltekerjük, majd 1,5 cm-es szélességűre felszeleteljük. A pizzás csiga tetejét lekenjük tojással és megszórjuk sajttal. Sütés 200°C-on kb. 15 perc.
Összetevők:
tápióka keményítő, bambuszrost, kölesliszt, útifű maghéj rost, barna rizsliszt, cikóriainulin 4%, csicseriborsó liszt, étkezési só, almarost, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), antioxidáns (aszkorbinsav), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav)