
Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Rostban gazdag kovászos kenyér recept:
Hozzávalók:
• 220g kate's low carb kovászoskenyér lisztkeverék
• 10g frissen facsart citromlé
• 8g napraforgó étolaj
• 250g meleg víz
Elkészítés:
A folyékony összetevőket kimérjük, összekeverjük, ehhez adagoljuk a 220 g lisztkeveréket. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, pihentetjük 10 percig. Ezután átgyúrjuk a tésztát és kézzel kenyeret formázunk belőle. Megkenjük a tetejét olajjal (3 g) és mélyen bevágjuk. Előmelegített 190°C-os (légkeveréses funkció) sütőben süssük kb. 60 percig. Hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni.
Összetevők:
tápióka keményítő, bambuszrost, kölesliszt, szárított rizskovász 5%, barna rizsliszt, útifű maghéj rost, cikóriainulin 4%, étkezési só, térfogatnövelő szer (nátrium-karbonátok), antioxidáns (aszkorbinsav), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).
Tápérték 100g termékben:
Energiatartalom: 1235 kJ/294 kcal
Zsír: 1,0g
– amelyből telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 53,1g
– amelyből cukrok: 0,4g
Rost: 30,3g
Fehérje: 2,8g
Só: 2,67g