Felhasználása: puding készítéshez
Elkészítése: a gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig vízbe, vagy növényi tejbe, amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihülni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1516 kJ / 356 kcal
Zsír: 0,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,03 g
Szénhidrát: 88,4 g
- amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 0,56 g
Só: 0,03 g