Recept: Vörös lencseleves - gluténmentes és laktózmentes

Ha valami könnyű étellel szeretnénk kezdeni az újévet, akkor érdemes kipróbálni ezt a vöröslencséből készült levest.

Gluténmentes, laktózmentes és alacsony szénhidráttartalmú.

Recept: Vörös lencseleves - gluténmentes és laktózmentes

Összetevők:

  • 500g vörös lencse
  • 1 db apróra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ zeller
  • 5-6 koktélparadicsom
  • 1 póréhagyma
  • 4 evőkanál extra szűz kókuszolaj
  • só, bors, chilli,bazsalikom
  • 2 db zöldségleveskocka

Elkészítés:

(A lencsét a főzés előtt pár órával érdemes beáztatni vízbe.)

Elősször is pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a kókuszolajon.Adjuk hozzá a leszűrt lencsét.

Engedjük fel kb 1,5l vízzel és tegyük bele a leveskockákat.

A főzési idő közepénél (10-12perc) adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot a felkarikázott póréhagymát és a fűszerezzünk.

Tálaláskor pirított bacont is tehetünk a tetejére.

KB 4 adag