Ha valami könnyű étellel szeretnénk kezdeni az újévet, akkor érdemes kipróbálni ezt a vöröslencséből készült levest.
Gluténmentes, laktózmentes és alacsony szénhidráttartalmú.
Összetevők:
- 500g vörös lencse
- 1 db apróra vágott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ zeller
- 5-6 koktélparadicsom
- 1 póréhagyma
- 4 evőkanál extra szűz kókuszolaj
- só, bors, chilli,bazsalikom
- 2 db zöldségleveskocka
Elkészítés:
(A lencsét a főzés előtt pár órával érdemes beáztatni vízbe.)
Elősször is pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát a kókuszolajon.Adjuk hozzá a leszűrt lencsét.
Engedjük fel kb 1,5l vízzel és tegyük bele a leveskockákat.
A főzési idő közepénél (10-12perc) adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot a felkarikázott póréhagymát és a fűszerezzünk.
Tálaláskor pirított bacont is tehetünk a tetejére.
KB 4 adag