Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Elkészítés:
a 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.200 g) adj 40 ml langyos vizet, 30 ml friss citromlevet, 60 g poreritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át a tésztát. Oszd ketté, ezután szilikonos lapon, alá és fölé lisztezve nyújtsd kb. 24x28 cm-es téglalappá. Kend le a kívánságod szerinti töltelékkel. Tekerd fel a tésztát a rövidebbik felénél, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, hagyd rászáradni, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc. TÖLTELÉK TIPP: 2 rúdhoz 200 g darált mák vagy dió, 100 g poreritrit, citrom reszelt héja és leve, vanília magja, mindezt kb. 100-130 ml forró növényi tejjel krémesre keverni Tojás nélkül: 150 ml víz + 20 ml citromlé + 90 g lágy kókuszzsír.
A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.
Összetevők:
tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt, savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát . Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
tápérték 100 g termékben
1356 kJ/326 kcal
zsír 4,89 g
ebből telített zsírsavak 4,34 g
szénhidrát 42,07 g
ebből cukrok 1,83 g
rost 35,68 g
fehérje 3,23 g
só 0,04 g