Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A benne lévő növényi színanyagok a C-vitamin hatását többszörösére növelhetik.
A csipkebogyó 400 mg C-vitamint, és 100 mikrogramm B1 vitamint, 50 mg kalciumot, 10 mg vasat és 130 mg foszfort tartalmaz. E mellett magas pektintartalmú élelmiszer, amellyel, cseranyagokat, gyümölcssavakat is bejuttathatunk a szervezetünkbe. A csipkebogyó erősen lúgos kémhatású, így segít helyreállítani szervezetünk sav- bázis egyensúlyát, jelentős mennyiségben tartalmaz vasat, így hozzájárul a vérszegénység megelőzéséhez. Napjainkban sok, alternatív orvoslással is foglalkozó orvos alkalmazza pozitív hatásai miatt sebek és gyulladások kezelésére.
„Klinikai vizsgálatok igazolták a termésporral történő kezelés pozitív hatását az ízületi és reumatikus fájdalmakban szenvedő betegeknél”
(Forrás: Bernáth Jenő: Vadon termő és termesztett gyógynövények c. könyve)
Fogyasztása naponta: 2x1 teáskanálnyi őrleményt elkeverve teába, gyümölcslébe, joghurtba vagy más folyadékban. A hatást fokozhatjuk, többféle őrlemény összekeverésével (pl. szőlőhéj-fekete ribizli-feketeszeder őrlemény).
A C-vitamin veszteség egy év alatt így csupán 10-20% közöttire becsülhető, hűvös helyen tárolva. Felhasználáskor kerüljük a hőhatást.
Az őrleményeket ajánlott száraz,napfénytől védett, hűvös helyen, jól lezárva tárolni.
Összetevők:
A csipkebogyóban természetes C-vitamin, A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin, valamint antociánok, flavonoidok, karotinoidok találhatók.