Recept: Kókuszkocka kókuszos krémmel töltve

Elsősorban kókuszimádóknak ajánljuk ezt a süteményt, mely gluténmentes piskóta alappal készül!

Recept: Kókuszkocka kókuszos krémmel töltve

Hozzávalók:

- 6 tojás
- 10 kanál cukor
- 12 kanál rizsliszt
- 8 ek víz
- fél csomag Haas sütőpor

Töltelék:

1 csomag Szafi kókuszos tejbegríz

Tetejére:

15 dkg margarin, 12 db cukor, 3 ek kakaópor, 1 ek víz

1 csomag Kalifa kókuszreszelék

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztom 2 külön edénybe. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és fokozatosan adagolom hozzá a vizet.

Folyamatosan keverem, amíg krémes állagú nem lesz. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztes keverékhez adagolom, majd lazán összekeverem, Sütőpapírral bélelt (gáz)tepsibe öntöm a masszát. 180 fokon kb 25 percig sütjük.

Ha kész, hagyjuk kihűlni. Addig készítsük el a kókuszos tölteléket a csomagon található leírás szerint.(kicsit lehet sűrűbb)

Vágjuk ketté a piskótát és töltsük meg krémmel, és vágjuk kockákra az így kapott süteményt.

Végül készítsük el a csokimázt. Melegítsük fel a margarint.Tegyük bele a kakaóport, cukrot és a vizet.

2-3 percig kevergetés mellett forraljuk, majd levesszük a tűzről. Kis hűlés után rákenjük a sütire.És végül a kockákat beforgatjuk kókuszreszelékbe