Recept: Kolbászos-tarjás gluténmentes töki pompos

A vásárok hangulatát idéző finom és laktató étel gluténmentes változata

Recept: Kolbászos-tarjás gluténmentes töki pompos

Hozzávalók a tésztához:

40 dkg Schär Mix B
10 dkg rizsliszt
3 db közepes méretű krumpli
2,5 dkg friss élesztő
1 mokkáskanál só
1 evőkanál olívaolaj
2,5 dl langyos víz
pici cukor

A tetejére:

2,5 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
10 dkg bacon
10 dkg csípős kolbász
10 dkg füstölt főtt tarja
3 fej lilahagyma

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
Az élesztőt felfuttatjuk 2,5 dl langyos, cukros vízben.
Ha kész a krumpli,leöntjük róla a főzővizet és áttörjük. Az élesztős vízet a liszthez adjuk. Ízlés szerint sózzuk.
A tésztát jól ki kell dolgozni, majd kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, egy tepsibe tesszük a tésztát és egyenletesen elosztjuk. Tetejét villával megszúrkáljuk.
Előmelegített (175 fokos/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. Kb. 5-6 perc.
Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert tejföllel.
Rátesszük a feldarabolt bacont, kolbászt és főtt tarját és a felkockázott lilahagymát.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatesszük a sütőbe, és még 15-20 percet sütjük.

KB 6 adag