Recept: Gluténmentes diós banánkenyér

A barnulófélben lévő, már nem szívesen fogyasztandó banánok új értelmet nyerhetnek ebben az egyszerű és finom gluténmentes édes kenyérben.

Recept: Gluténmentes diós banánkenyér

Hozzávalók:
2 csésze Schar mix C liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
4 tojás
2 csésze apróra szeletelt/paszírozott érett banán ( 4-5 közepes)
3 ek kókuszvirágcukor
1/2 csésze cukrozatlan almaszósz
1/3 csésze kókuszolaj
1/2 csésze apróra vágott dió

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót .

Egy másik tálban  habverővel verjük fel a tojásokat , majd adjuk hozzá a banánokat , a cukrot , az almaszószt  és a kókuszolajat .

Keverjük bele a  lisztes keverékbe, majd robotgéppel dolgozzuk simára.
Sütőpapírral kibélelt hosszúkás tepsibe öntsük bele a masszát. Szórjuk  meg dióval a tetejét .

Süssük 200 ° C-on kb 45 percig, illetve ha barnul a teteje csináljunk tűpróbát.

Hagyjuk hűlni 10 percig, majd szeleteljük fel.